Saturday, 9 July 2011

convocation mama :)

hari ni wanis 'terpakse' memontengkan diri untuk pegi convocation mama .
* hahaha . poyo je terpakse .
padahal suke ~

hanya dua orang saje yang boleh masuk dalam dewan tu .
so , wanis and abah la yang masuk .
wanis masuk pun sebab wanis nak tengok situasi dekat dalam tu sebab , lepas ni , wanis pulak yang ada atas pentas tu .
hehehe .

tapi apa kan daya .
majlis tu belum mula , wanis dah menguap banyak kali .
hahaha .
nampak sangat membosankan .
betul tak ?

lepas tu , adalah aturcara yang telah ditetapkan .
wanis pulak , tengok saja lah .
tak tahu apa - apa kan .
tak lama lepas tu , sijil - sijil pun diberi .
* eceh ! macam apa entah .

tibe - tibe nama mama wanis pun dipanggil .
wanis pun apa lagi , sediakan camera .
tapi malang nya , gambarnya goyang lah pulak .
adeyh !
=.="

tapi yang seronok nya , mama wanis dapat hadiah tambahan sempena anugerah pelajar terbaik .
dahsyat - dahsyat .
kau ade ?
tak de kan .
hahahaha .

bile dah selesai semuanya , wanis dengan abah pun keluar .
lepas tu pakcu and makcu wanis cakap .

pakcu : awanis , lagi 3 or 4 tahun , awanis pulak .
wanis : er ~
makcu : kejap - kejap . kawin ke amek sijil .
wanis : dua - dua lah ! hehehe .

lepas tu , sesi photografi pun bermula .
serang !!

 abah + mama = <3   
teringin pulak nak jadi macam mama ~

kembar ke ?
hahaha .
jijik ~

ade orang cakap dia ni abang wanis .
uit - uit !
ini adik wanis ok ~
mentang - mentang lah dia tinggi sikit dari wanis .

 pakcu wanis yang best and suka bagi teka - teki yang agak pelik tapi masuk akal .
er ~ macam mana lah tu .

makcu wanis :)

akhir sekali , wanis lah !
hahaha .
* pakcu , pinjam camera sekejap eh .

18 comments:

murni said...

oi oi.. pic last skali tu ta bukak ke lense camera nye?

awanis said...

tak ;p
takot hilang ~
hahaha :D

murni said...

haha.. kantoi larh kaw menipu cmtu..

awanis said...

sebagai mahluk Allah , kite kene jujur ~
baru dapat berkat .
hahaha

murni said...

sejak bile kaw pandai jujur? HAHAHA!!

awanis said...

sejak aq tengok mak aq naik atas pentas .
hohohoho ~

murni said...

heleyh~ slalu tgk mami nye naek pntas ta cmnie pn..

awanis said...

er ~
yang tu , semangat nye nak tido saje .
hahaha :D

murni said...

hahah!! betul larh tu!!

awanis said...

ahirnya , ada jugak yang menyokong .
hohoho

o.O"

murni said...

aku dah sokong!! ta reti2 lagi ke nk blnje aku McD!!

awanis said...

er ~
aq tak mintak pon ko sokong ;p

murni said...

yg sblm ni pnye aku ta dpt lg upah aku!!

awanis said...

tunggu aq dapat gaji lah .
tarak duet ~

murni said...

ah kaw memanjang tarak duet..

awanis said...

itu normal ~
;p

murni said...

aku tuntut jugak McD aku tu taw.. kaw ingat!!!

awanis said...

kau lah yang ingat .
aq buat2 lupe ~
hahaha :D