Friday, 17 June 2011

tak suke >.< "

cerita nya berlaku pada
hari : khamis bersamaan 16 jun 2011 .
tempat : hospital

eceh !
macam apa ntah ~

ok lah .
wanis straight to the point saja lah .

masa wanis dah selesai amek oxygen yang doktor dah sedia kan , badan wanis rasa penat lagi .
wanis pun duduk lah kat kerusi yang dia dah sediakan .
kat sebelah kiri wanis pulak ada sorang budak kecik ,
dia pun sakit macam wanis jugak .

bila wanis pandang sebelah kanan wanis je , ade doktor tu tengah cucuk tangan pesakit and amek darah dia .
yekkkk!!!
serius geli ~
wanis tak suke tengok jarum enjection and darah tu .
benci + benci + benci !!
lepas tu wanis terus pandang tempat lain .

tak lama lepas tu , doktor datang dekat wanis and dia bawak la tempat oxygen tu lagi sebab sakit wanis tak elok lagi .
tapi yang wanis terkejot , dia bawak tempat enjection tu .
adoi -.-"
lemah jantung wanis ni .
nak gugur dah air mata wanis .
dengan selambe nya wanis tanya kat doktor tu :

wanis : kene cucuk ke ?
doktor : a'ah 
wanis : panggil mak kejap boleh tak ?
doktor : kenape ? sikit je .
wanis : takot lah ~


lepas tu , doktor tu pon dengan selambe nya letak ape nta kat tangan wanis and cucuk tangan wanis tu .
wanis tak pandang langsung !

doktor : sakit ke ?
wanis : tak :'(

lepas tu , wanis dah terase sejuk dalam tangan wanis tu .
oo , doktor tu masukkan ubat rupanya .
lepas abis je doktor tu cucuk wanis , tangan wanis dah tak bole nak gerak .
air mata wanis pulak dah nak keluar .
tapi kena lah cover .
budak kecik kat sebelah oi !
malu kalau dia tengok budak besar nangis .
tak pasal - pasal dia gelak kan pulak =.='

lepas tu , doktor yang jage wanis tu panggil wanis dekat kerusi .

doktor : jom ikot saya .
wanis : mm .
doktor : patotlah dari tadi saya panggil syazwani awak tak pandang , rupanya nama awak awanis .
wanis : aa . * sebenarnya , saya tak dengar pun ~

lepas tu dia pun cabot kan lah jarum kat tangan wanis tu .
dengan selambe nye , dia tekan jarum tu .
aiyo0 ~
dah lah wanis takot dengan jarum tu , lagilah di tekan .
bila dah abis je , dia tepuk bahu wanis and senyum .

er ~
* dah buat tangan saya sakit , senyum pulak .

apa - apa pun , tankiu doktor sebab jaga saya dekat hospital walaupun agak menyeramkan disebabkan JARUM tu ~

semakin hari , wanis makin tak suke dekat jarum yang ada dekat hospital tu .
huhuhu ~
 



2 comments:

...Minah BluR... said...

Haha.. Mb pun takut jarum... rotu MB teringn nak derma darah tapi bile tengok jarum terbantut lah pulak..

awanis said...

hahaha..macam tu pulak..