Monday, 27 June 2011

lagi best !

ha !
dari hari jumaat sampai hari ahad , wanis ade program kecemerlangan dekat sekolah .
er ~
sebenarnya nak buat dekat uitm puncak alam kot . ( tak ingatlah sebab kecewe sangat )
tapi ada masalah yang tak dapat dielakkan , terpaksa lah buat dekat sekolah wanis yang cantik tu .
hahaha : P

ok .
petang jumaat tu , wanis pun daftar lah dekat asrama and solat .
dah selesai semuanya , wanis and budak - budak yang pergi program tu pun kumpul lah dekat dewan untuk jumpe abang - abang and akak - akak dari uitm puncak alam and puncak perdana.

mula - mula , takot lah jugak kan .
almaklomlah , tak penah jumpe .

hari jumaat hari yang paling penat .
kenape ?

cube korang bayangkan , dah selesai solat , kumpul dekat dewan dengar atok ( tak ingatlah nama sebenar dia tapi wanis ingat nama panggilan dia je ) cakap pasal kesihatan and uji minda kiteorang .
then , solat and makan .
lepas tu , kumpul dekat dewan and jumpa abang - abang and akak - akak fesi .
kiteorang buatlah aktiviti yang disuruh sampai pukul 1 pagi .
huh !
balik asrama je terus serang bilik air untuk mandi .
badan dah melekit , takkan nak tido terus .

ada macam - macam aktiviti yang dah dibuat .
antaranya : senaman pagi , ada kelas sejarah , admat and bahasa ingeris , cipta cheers setiap kumpulan , buat tali yang paling panjang guna barang yang ada dengan kiteorang , buat chicken dance and menari , nyanyi lagu ( lagu budak - budak ) , explorace and banyak lagi lah .

tapi yang paling best , buat tali yang paling panjang guna barang yang ada dekat kiterorang .
hahaha ~
paling gempak !
sampai terbaring - baring dekat atas jalan sebab nak menang .
naseb baiklah ketua kumpulan wanis  ( aidil ) tinggi .
so , ada peluang lah menang .

ni lah kumpulan wanis .
kumpulan batman ~
amacam , ada gaya jadi batman tak ?
hahaha : D

gambarnya tak jelas lah .
tapi takpe , kenangan ~

nak tengok abang - abang and akak - akak fesi wanis yang lain ?
ha !
tengok lah .

yang wanis ingat , abang abang ( namanya memang macam tu ok ) , akak mus , akak mas , abang zaidi , abang azizi , abang ajim , abang hafizi ( kalau tak silap ) , akak nadia , akak ita , akak aida , akak affaf , abang shukri , abang zul , kak shila , abang ayin , abang zarif . 
er ~ kalau tersalah , sori lah ye .
ada 16 orang tapi dalam gambar tu ada 12 orang je .
yang lain , tak tahu ke mana .
huhuhu .

semuanya sporting gila walaupun tegas ~

abang - abang and akak - akak nya ada cipta macam - macam lagu .
ha !
- ada seekor monyet ( kalau tak silap lah )
- tepuk ahmad albab
- jambatan roboh 
- lagu ular 
- tepuk siswi gedik 
- lagu suka - suka 

ada lagi tapi terlupa .
banyak sangat .

penat gila !
nak rehat pun tak sempat .
lepas makan je , terus lari untuk program yang seterusnya .
nak mandi pun kena curi masa .

fuh ~
tapi apa - apa pun , best gila !


2 comments:

akutetapaku.com said...

mmgla adk cmtu,klu nk masuk universti pun cmtu,sesi suai kenal seminggu mmg lebam mata,mmg xkn cukup tdo.teringt lak ms taaruf week abg dulu.

awanis said...

patotlah ~
tapi best .
program ni buat kite jadi lebih berdisiplin :)